12 april aanstaande: Dag van de Cultuureducatie Amsterdam 2017

Gepubliceerd op 5 april 2017 om 12:20

Op 12 April organiseert de MoccaAcademie het workshopprogramma voor de dag van de Cultuureducatie in theater de Meervaart in Amsterdam West.

Deze dag is onderdeel van de maand van de Cultuureducatie van Mocca, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd. 

Zie http://www.cultuureducatieinamsterdam.nl/workshops/ voor het uitgebreide programma.

Alles kan met film – Brit Thomassen – EYE
Laat je in deze workshop verrassen door de diversiteit van oude en nieuwe films en uiteenlopende werkvormen om met film aan de slag te gaan in de klas óf in EYE Filmmuseum.
 eyefilmmuseum.nl/educatie

Van Stereotypes naar Inclusiviteit – Roelof Jan Minneboo
Aan de hand van historische beelden behandelt de workshop beeldvorming, kunsthistorie en inclusie waarbij wordt ingegaan op de Afrikaanse en Arabisch/islamitische diaspora. Daarna gaan de cursisten aan de slag met tekenpapier en schetspotloden.

Natuurlijk… Kunst – Jo Willems
Natuurlijk…Kunst!’ daagt kinderen uit al hun talenten in te zetten rondom een actueel en complex vraagstuk uit de ‘echte’ wereld. Dit doen ze in een spannende combinatie tussen natuur- en kunsteducatie. 

Van Mediakunst tot Makerspaces: ontwerpen van duurzaam en wendbaar cultuuronderwijs in het digitale tijdperk – Shailoh Phillips
We leven in het digitale tijdperk. Wat betekent dit voor scholen en culturele instellingen en eigentijds cultuuronderwijs? Hoe kun je nu activiteiten ontwerpen die over een paar jaar nog relevant zijn, wetende dat er ieder jaar weer nieuw hardware en software op de markt komt? 

ISK, De Dansers – Josephine van Rheenen
Hoe zet je een groep leerlingen in beweging en waarom. De Dansers doen maakprojecten op scholen waarin dansers en leerlingen samen aan een korte voorstelling werken. Hoe zet je theatraliteit en intensiteit in om leerlingen tot beweging en persoonlijke uitdrukking aan te zetten. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.