Cre8 gaat naar Tanzania!

Gepubliceerd op 5 april 2017 om 15:32

In 2009 en 2010 was ik met het Cre8 East Africa team in Moshi voor het Engage, Empower, Exchange project. Twee keer werkten we met een grote groep jongeren die deels op straat leefden en deels in een opvanghuis (Mkombozi) met als resultaat een prachtige voorstelling waarmee we langs diverse steden en theaterfestivals in Tanzania en Kenia toerden. Nu, acht jaar later gaan we terug voor een Cre8 in 8 training.

Een groepje deelnemers van toen heeft een kunstencentrum opgericht: Hard Life Artists Community Outreach. Met veel doorzettingsvermogen en financiële hulp van een Canadese sponsor. Daar geven ze nu zelf lessen en vangen ze kwetsbare jongeren op. Twee van hen, Morgan en Nixon waren in 2016 gast in de Cre8 in 8 training in Kisumu, Kenia.

In het komend jaar gaan we met hen een Cre8 in 8 training geven in Moshi. Een training voor jonge groepsleiders van groepen waar zij nu in Moshi mee werken. De voorbereiding en fondsenwerving daarvoor start binnenkort. Meer weten? Mee doen? Mail me op ben.hekkema@gmail.com 

http://hardlifeart.blogspot.nl/p/contact-us.html

https://www.facebook.com/Hard-Life-Artists-Community-Outreach-135967703147964/

http://www.cre8eastafrica.org/

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.