Cre8 in 8 training in Moshi, Tanzania

Gepubliceerd op 5 december 2017 om 11:21

Afgelopen week was ik Moshi, Tanzania voor het geven van een Cre8 in 8 training met mijn collega’s uit Nairobi. Cre8 in 8 is een training voor leiders van jeugdgroepen in Oost Afrika die is gebaseerd op het werk van Cre8 East Africa en Yaden East Africa, die tussen 2006 en 2014 op verschillende locaties in Oost-Afrika sociaal artistiek muziektheaterprojecten uitvoerden met diverse doelgroepen.

De training bestaat uit een introductie van enkele dagen waarin de Cre8 aanpak in 8 stappen (Cre8 in 8*) worden uitgelegd. Deze basistraining geeft onder andere antwoord op de vraag hoe je van een idee tot een goede voorstelling komt. De training gaat in op het managen van een project, creativiteit en artistieke kwaliteit, het optimaal betrekken van alle deelnemers en hun gemeenschap bij de ontwikkeling van een voorstelling en de uitvoering ervan.

De groep in Tanzania bestond uit een divers gezelschap aan kunstenaars en kunstdocenten met zeer uiteenlopende niveaus qua ervaring. Rappende straatjongens die bij een lokaal project voor (1 Ndoto WorldsCollide**) straatkinderen betrokken zijn. Maar ook ervaren theatermakers en docenten en een dansgroep van jongens en  meiden uit Moshi. De uitdaging daarbij is om voldoende theoretisch kader te geven zodat het interessant is voor de meer gevorderde deelnemers maar praktisch genoeg om ook de minder ervaren trainees te blijven boeien en voldoende te voeden met ideeën en informatie. Naast de introductie bestaat de training uit een follow up waarbij de groep een eigen project van begin tot eind zelfstandig uitvoert met ondersteuning op afstand van het Cre8 East Africa team.

Het doel van deze training is om op minimaal vijf locaties in Oost-Afrika*** een groep jongeren te trainen in de Cre8 in 8 aanpak en vervolgens de meest getalenteerde en gemotiveerde een ‘train de trainers’ te bieden. Daarnaast zal Cre8 naast de basistraining in de toekomst aanvullende trainingen bieden in onderwerpen als; lokaal fondsenwerven, creativiteitsontwikkeling en training in theater, dans, muziek en theatervormgeving.  

 

*        http://www.cre8eastafrica.org/

 

**       https://www.worldscollideafrica.com

 

***     Kisumu/ Kenya, Gulu/ Oeganda, Moshi & Bagamoyo/ Tanzania en Kigali/ Rwanda

 

fotos van het project op https://photos.app.goo.gl/qKm2iVWC27g5Sozf1


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.