Ik geef danslessen en workshops aan kinderen. Ballet-,  choreografie- en dansimprovisatie workshops aan jonge dansmakers in Oost-Afrika en groepen in Nederland. Daarnaast gebruik ik dans als middel in veel van mijn trainingen voor onder andere het onderwijs.

 

Ik ontdekte mijn passie voor dans en theater op de muziekschool in Emmen, balletlessen bij Wil de Boer in Bolsward en later in de vooropleiding van de NelRoos academie bij Tessa Wijdeveld-Lamerus in Leeuwarden. Op de NelRoos academie in Amsterdam leerde ik de klassieke ballettechniek en kreeg ik lessen in moderne dans, jazz, caractère en flamenco. Op de Akademie voor Dansexpressie leerde ik hoe ik mijn passie voor dans optimaal kon vertalen naar het lesgeven. In mijn lessen wil ik die passie overbrengen op een nieuwe generatie en mijn leerlingen uitdagen een eigen danstaal te ontwikkelen.  

In het jaar dat ik afstudeerde aan de NelRoosAcademie en de Akademie voor dansexpressie werd ik gevraagd om bij KLIM kindertejater als danser en acteur te komen werken. Ik repeteerde en toerde met hen in de voorstelling Razende Ritmes. Hoe leuk de interactie met het publiek ook was, ik vond meer voldoening in het lesgeven. Tussen 1992 en 2007 werkte ik als dansdocent op diverse centra voor de kunsten en dansscholen in Nederland en gaf les aan leerlingen van 4 tot 70+. 

_______________________

 

Daarna volgde mijn carrière andere wegen in management, consultancy, training en coaching. Maar mijn passie voor dans is gebleven. Ik geef workshops aan jonge dansmakers in Kisumu, Kenia. Dansimprovisatie workshops aan volwassenen, met name groepsleerkrachten uit het basisonderwijs, in Nederland. Daarnaast initieerde ik, samen met Anne Gehring de UP! Kunstdag en Kunstschool waar we lessen verzorgen in verschillende disciplines aan jonge kinderen met down. Ook geef ik dansworkshops aan jonge kinderen en hun ouders voor het Amsterdams Jeugd Theater Collectief (AJTC)  en een danscursus voor 6 - 8 jarigen in Amsterdam-West. Kijk voor meer informatie over mijn danslessen- en workshops op Dans- en theaterworkshops Amsterdam