In 2003 startte ik Cre8 East Africa. Een organisatie die in Oost-Afrika kunstprojecten organiseert voor, met en door jongeren. Om deze projecten te financieren was het nodig me te verdiepen in de wereld van fondsen en sponsoring. Die bleek veel interessanter en creatiever te zijn dan ik had verwacht en ik besloot om een opleiding te gaan doen aan de 3F academy. In 2012 rondde ik deze af en werd ik Europees gecertificeerd fondsenwerver.

Sindsdien heb een groot aantal projecten voor Cre8 East Africa kunnen helpen financieren dankzij bijdragen van fondsen, crowdfunding en andere inzamelingsacties. Ook heb ik een cursus opgezet voor fondsenwervers in de cultuureducatie. Docenten van het po, vo en so maar ook kunstenaars die met scholen werken volgen deze cursus om zo meer bedreven te worden in het zelf werven van fondsen of het aangaan van sponsorrelaties. Ook geef ik regelmatig advies aan instellingen of individuele kunstenaars over het schrijven van projectvoorstellen en aanvragen of het opzetten van een fondsenwervingscampagne. In 2023 geef ik een reeks workshops met als thema financiering voor amateurkunst-groepen in de provincie Noord-Holland in opdracht van PleinC. 

 

Neem contact met me op wanneer je advies of een training zoekt op het gebied van fondsenwerving voor kunsteducatie of (amateur)kunst.