Kunst en educatie zijn de twee passies in mijn leven en loopbaan. In de afgelopen vijftien jaar heb ik me toegelegd op het trainen en opleiden van mensen uit de creatieve industrie en kunst(educatie)wereld.  Ik werk op dit moment als coördinator van de MoccaAcademie en als trainer en docent voor onder andere Cultuur-Ondernemen. Daarnaast ben ik werkzaam voor Cre8 East Africa een organisatie die ik heb opgezet met collega's en vrienden en die vanaf 2006 projecten en trainingen organiseert met jonge kunstenaars in Kenia, Oeganda en Tanzania.
 
Ik studeerde agogie, de opvoeding en begeleiding van volwassenen, aan de Agogische Akademie Friesland. Daarna danseducatie in Amsterdam aan de NelRoos Akademie voor klassiek ballet en de Akademie voor Dansexpressie, nu beide onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarnaast volgde ik een opleiding voor management in de culturele sector bij de HKU en tot fondsenwerver bij het Instituut Fondsenwerving  (nu Nederland Filantropieland).
 
Na een carrière als danser en acteur was ik in de jaren negentig vooral docent dans. Vanaf het eind van de jaren negentig ben ik werkzaam geweest in allerlei management en consultancy functies.