Meesterlijk afstuderen

Gepubliceerd op 30 juni 2017 om 13:29

In de afgelopen week zijn zes masters, die ik heb mogen begeleiden, in Tilburg afgestudeerd. Vier studenten van de eerste lichting van de Post HBO Cultuurbegeleider in Utrecht werden gecertificeerd. Deze opleiding geef ik samen met collega’s van de Marnix Academie en KunstCentraal.

Digitale toepassingen in (school)muziekonderwijs, participatie in het Vlaams theater, betere theaterlessen voor kinderen in de naschoolse opvang in Antwerpen, geschikte filmvertoningen voor toeschouwers met ASS en sensorische gevoeligheid, ‘Wilde’ kunststudenten en de waarde van Centra voor de Kunsten in middelgrote gemeenten in Nederland waren onderwerpen van de meesterstukken van de Master Kunsteducatie in Tilburg. Ik heb de masters in wording bij het totstandkoming van hun meesterstukken mogen begeleiden in het afgelopen jaar en dat was leerzaam, inspirerend en vaak erg leuk om te doen.

Vier Cultuurbegeleiders werden afgelopen week gecertificeerd. Cilia Hespe, beeldend docent van basisschool de Kraal mocht ik begeleiden bij het schrijven van haar onderzoeksrapport over de rol van eigenaarschap over het eigen (kunst)educatieproces van leerlingen. Ook dit was een heel leerzaam begeleidingstraject. De uitkomst is een stuk dat voor collega vak- en groepsleerkrachten zeer lezenswaard is. We gaan er zeker meer van horen het komend schooljaar. Cilia en haar collega Willie zijn de eerste cultuurbegeleiders in Amsterdam. Hopelijk volgen er snel meer.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.